De Ploeger

Vrijwilligersprijs De Ploeger 

Jaarlijks vindt tijdens de jaarvergadering de uitreiking van de ‘Wout van der Meiden wisseltrofee’ plaats. Deze wisseltrofee was een gravure getiteld ‘de Ploeger’, gemaakt door de Amsterdamse kunstschilder Piet Landkroon (1907-1997).
Wout van der Meiden (1957-1986) zat in het oprichtingsbestuur als penningmeester, en deed daar zijn onverdroten ding. Hij werd echter ziek en overleed helaas al op jonge leeftijd. Wout was een fijn mens, en om de herinnering aan hem levend te houden heeft het toenmalige bestuur een trofee in het leven geroepen. Een trofee, die elk jaar uitgereikt wordt aan een lid dat zich op onderscheidende wijze verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de tennisvereniging TC Schermer.
Sinds 1987 wordt deze trofee uitgereikt. In eerste instantie ontving de vrijwilliger van het jaar de gravure zelf en kon die een jaar thuis aan de muur hangen. Inmiddels hangt De Ploeger in de kantine en krijgt de verkozen vrijwilliger een jaar lang het beeldje De Ploeger als wisseltrofee.

Vanwege corona en de weinige activiteiten afgelopen jaar, heeft het bestuur besloten om De Ploeger in 2021 en 2022 niet uit te reiken op de ledenvergadering.

Zie hieronder wie De Ploeger al een keer verdiend hebben!