Banen reserveren

Dit jaar verandert er iets ten aanzien van de KNLTB ledenpas en het afhangen van banen. Het is belangrijk om deze informatie goed tot je te nemen.

De KNLTB verstrekt vanaf eind 2023 geen plastic lidmaatschapskaartjes meer.  Ze zijn vervangen door een digitale ledenpas in een app: de KNLTB ClubApp. Het betekent dat we de banen ook niet meer met ons ledenpasje afhangen maar dat dit in diezelfde app gaat plaatsvinden. Een groot voordeel daarvan is dat je op je mobiele telefoon kan zien wanneer de banen bezet zijn.

Het zal best wennen zijn om digitaal te gaan afhangen en we zien dit seizoen dan ook als een experimenteerjaar. Halverwege en aan het einde van het tennisseizoen evalueren we het gebruik van de KNLTB ClubApp en zullen we voor eventuele knelpunten een oplossing zoeken.

Wat kun je met de app?
De KNLTB ClubApp beschikt over de volgende functionaliteiten:

 1. Afhangen; leden kunnen via de App een baan reserveren
 2. Tennismaatje zoeken; Met maatjes kunnen leden binnen onze vereniging elkaar vinden en uitnodigen om te tennissen;
 3. Clubagenda en evenementen; leden krijgen een overzicht van aankomende evenementen in een overzichtelijke clubagenda;
 4. Clubnieuws; belangrijke nieuwsberichten zijn zichtbaar in de app;
 5. Persoonlijk profiel; KNLTB ledenpas is digitaal beschikbaar
 6. Ledenlijst is beschikbaar;

Installeren KNLTB ClubApp

 1. Download de KNLTB ClubApp via Google Play of de App Store op je mobiele telefoon
 2. Je krijgt een zoekscherm waar je TC Schermer invult
 3. Nadat je TC Schermer hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Daar kun je inloggen met je bondsnummer of je clublidnummer. Het bondsnummer staat op je oude KNLTB-lidmaatschapspasje of je kunt het hier opvragen.
 4. Je kan nu een wachtwoord aanmaken door op ‘nieuw wachtwoord aanmaken’ te klikken. Je ontvangt dan een mail op het mailadres dat bij TC Schermer bekend is; dat kan 5 minuten duren
  NB Zet geen leesteken aan het eind van je wachtwoord omdat daar soms automatisch een spatie aan wordt toegevoegd.
 5. In principe is je ClubApp nu klaar voor gebruik.
 6. Lukt het als lid niet om in te loggen in de KNLTB ClubApp? Loop dan graag de vier stappen uit dit support-artikel na.

Afhangen van banen

 1. Je kan de baan per 30 minuten afhangen; dit mag digitaal maximaal 2 keer achter elkaar. Als je op de baan bent en de baan is vrij en je wilt nog een keer 30 minuten spelen, dan kun je dat weer aanvragen in de app.
 2. We gaan er van uit dat iedereen het digitaal afhangen gaat doen. Mocht je niet digitaal gereserveerd hebben en de banen zijn vol, dan hebben de leden die wel digitaal hebben afgehangen voorrang. Ook als ze 2×30 minuten achter elkaar hebben afgehangen.
 3. Als je met een groepje wekelijks op dezelfde tijd speelt hebt, dan moet je dat ook digitaal invoeren. Mocht het tennissen een keer niet doorgaan, dan verwijder je de reservering zodat andere leden digitaal zien dat de baan vrij is.
 4. We willen voorlopig geen uitgebreidere regels maken dan hierboven beschreven staan en dan bekijken hoe dat in de praktijk werkt. We zijn een kleine club waardoor het meestal niet druk is op het park dus we hopen er zo met elkaar goed uit te komen

Handleiding
Lees hier de volledige handleiding.