Crocustoernooi 2021

Het Crocustoernooi 2021 is helaas niet doorgegaan vanwege de Corona maatregelen…

Hieronder lees je het verslag van voorgaande edities:

Zaterdag 15 februari 2020 jl. hadden mijn vrouw Paula en ik de eer om als nieuwe leden van TC Schermer mee te doen aan het “Crocustoernooi 2020” in Sportcentrum West-Friesland in De Goorn. Voordat we begonnen kregen we koffie met iets lekkers, waarbij de verhalen al snel over tafel gingen, en er kennis gemaakt kon worden met elkaar (nieuwe leden als wij werden al snel in de gesprekken betrokken, waarbij ook de 2 introducees – Kees Oudhuis en Bep Bregman-de Reus, hartelijk dank voor jullie deelname en inzet! – niet vergeten werden). Daarna streden wij – terwijl storm Dennis het dak van de hal probeerde te rukken – samen met 14 andere fanatiekelingen om de eerste tennistitels van het jaar: 4 x een half uurtje spelen (met z’n 16-en konden we precies verdeeld worden over de 4 gehuurde banen), afgewisseld met elke keer 20 minuten pauze/evaluatie, begeleid door een drankje en een hapje. Het ging daarbij vooral om de gezelligheid (bier en wijn tussen de wedstrijden heb ik bij competitie en/of toernooien nog weinig meegemaakt, terwijl ik toch al sinds m’n 6e tennis, maar het is me goed bevallen! J), maar er werd wel degelijk “om de punten” getennist, getuige uitslagen als 7-1 en 9-0. De meeste wedstrijden eindigden echter in 4-3 of 5-2, en we tennisten in wisselende samenstellingen (zowel heren-, dames- als gemengd dubbel), waardoor het aan het eind van de avond toch spannend was wie de titels op mochten eisen.
Uiteindelijk ging de titel én de bijbehorende prijs (paaseitjes!!!) bij de heren naar Henk de Reus, en bij de dames trok Nel Blokker aan het langste eind. Wim Blokker en Joke vd Linde waren het minst gelukkig, maar dat lag ongetwijfeld aan de ballen, de wind, de zon, het net, de bespanning en/of de ondergrond, tenminste, daar ligt het bij mij altijd aan ;-). De pechprijs ging naar mijn vrouw Paula, omdat ze – ondanks grondige voorbereiding, zoals sportmassages, dry needling, shock therapy en zelfs van tevoren intapen – toch weer last kreeg van een oude blessure, die haar vorig seizoen al langere tijd aan de kant heeft gehouden (mede de reden om vorig jaar nog geen lid te worden bij TC Schermer).

Al met al een superleuk evenement, fantastisch georganiseerd en begeleid door Yma en Leendert (die daarvoor een daverend applaus in ontvangst mochten nemen!), met heerlijke hapjes en drankjes verzorgd door de bardames van het Sportcentrum, wat veel belooft voor verdere evenementen zoals bijvoorbeeld het openingstoernooi (19 april), waarbij wij weer graag van de partij zijn! Sowieso heeft het crocustoernooi mij echter al een mooie (tennis)vriendschap opgeleverd met Henk de Reus, met wie ik samen dit stukje mocht schrijven (dank je wel Henk, voor je input, en dat je mij/ons zo spontaan aanmeldde, we hadden toch nog niks te doen, hahaha), en door wie ik inmiddels al een keer ben uitgenodigd om mee te tennissen op woensdagavond in de hal in Ursem. Paula en ik hopen op veel meer van dat soort uitnodigingen, want we willen ons actief mengen in het verenigingsleven van TC Schermer, en wat dat betreft hebben het crocustoernooi en de jaarvergadering al aangevoeld als een “warm bad”, waarbij we al met veel actieve leden hebben kunnen kennismaken, maar waarbij we ook de andere leden binnenkort hopen te ontmoeten (bijvoorbeeld bij het speelklaar maken van het park op 14, 21 en 28 maart, want vele handen maken licht werk)! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het buitenseizoen begint: we zien jullie op de club!

Roy Scholten en Henk de Reus

Het Nieuwjaarstoernooi  2019