Algemeen

Tennisclub Schermer
Middenweg 4, 1843 KC Grootschermer

TC Schermer is een kleine tennisclub in Grootschermer (gemeente Alkmaar) met ongeveer 70 à 80 leden. De club heeft drie prachtige gravelbanen met verlichting, een oefenkooi en een clubhuis.

Landelijk gelegen!

Het tennispark is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Waar kan je nu lekkerder buiten tennissen op een heerlijke ondergrond met het geluid van de grutto en kievit op de achtergrond? Klik ook hier om een filmpje vanuit de lucht te zien van ons tennispark.

Een gravelbaan is gemaakt van gemalen baksteen en is een van de traagste ondergronden in de tennissport. Het Grandslam toernooi Roland Garros in Parijs wordt onder andere op deze ondergrond gespeeld.
De opbouw van een gravelbaan bestaat uit 2,5 cm gravel, 10 cm lavakorrel en circa 25 centimeter zandgrond. Deze baansoort bestaat dus uit 100% natuurlijke materialen. Gravel staat bekend om haar prettige speeleigenschappen en is favoriet onder vele tennissers. Zo kun je er goed op glijden en is de stuitkracht van de bal hoog waardoor het eenvoudiger wordt de bal te bereiken en terug te slaan. Dat is dan ook de reden dat Roland Garros bekend staat om de vele lange rally’s die daar gespeeld worden.