Afsluitingstoernooi 2021

Het afsluitingstoernooi /  prijsuitreiking interne- en laddercompetitie

Eindelijk, eindelijk kon het weer. Nadat allereerst het krokustoernooi en het openingstoernooi dit jaar niet doorgingen, kon het afsluitingstoernooi wel gespeeld worden, vooraf gegaan door een tennis-clinic gegeven voor de zomerchallenge-leden door Fred Spruit.
2 Oktober jl. was het zover. De toernooicommissie volgde al de hele week met argusogen de weersverwachting die helaas telkens aangaf dat het geen optimaal tennisweer zou worden.  Maar je kon het nooit weten, de weerverwachting heeft er wel eens vaker naast gezeten.
Dit keer niet dus, het weer was zeer herfstig. Maar zoals in de uitnodiging aangegeven, zou het toernooi sowieso doorgaan.
Helaas waren de zomerchallenge-leden door onvoorziene omstandigheden te laat voor de tennisclinic. De al aanwezige leden Rob M., Antoon en Leendert maakten maar al te graag gebruik van deze situatie en boden zich spontaan aan om de clinic bij Fred te volgen. Ze werden flink aan het tennissen gezet wat na afloop een voldaan gevoel gaf.
De clinic duurde een uur en het bleef droog.  Na afloop werd Fred met een fles bubbels bedankt voor zijn zeer gewaardeerde medewerking.

Toen kon het afsluitingstoernooi beginnen en ja hoor… het begon licht te spatten. Maar de aanwezigen lieten zich niet weerhouden en begonnen vol overgave met de dubbelpartijen. Zelfs toen het spatten langzaam maar zeker overging in echte regen, werd er stug door getennist.
Dit enthousiasme kende ook zijn grenzen. Toen de regenbuien nog heftiger werden en bij de deelnemers geen droge plek meer op hun kleding te vinden was, werd besloten het tennissen te laten voor wat het was. Ieder had in ieder geval twee partijen gespeeld, sommigen zelfs drie.
Met dezelfde passie als bij het tennissen werd er geborreld. Sommigen legden daar een kaartje bij, anderen zaten gezellig te kletsen. Dit onder het genot van kaas, worst en een bitterbal.

De borrel werd onderbroken door de prijsuitreiking voor de interne competitie en de laddercompetitie. Net zoals vorige jaren waren niet alle partijen gespeeld door o.a. blessures en vakanties. Maar het doel is en was vooral om eens een keer te tennissen buiten het bekende kringetje om. Niettemin wie speelt, wil winnen. Na alle behaalde punten opgeteld te hebben was de uitslag  bij de interne competitie als volgt:

Winnaars Dames-Dubbel : Elsbeth Pilz en Coraline Reitsma     
Winnaars Heren-Dubbel : Rob Voorneveld en Ivo van Hilvoorde,
Winnaars Mixed Dubbel: Elsbeth Pilz en Henk van Hemert,

Bij de laddercompetitie waren de regels niet bij iedereen goed overgekomen, dat moest nog even wennen dus.
Maar er was een winnaar:   Antoon Bijman

Na deze prijsuitreiking begon de barbecue. De Reus had heerlijke vleesspiesjes, hamburgers en braadworsten met salades geleverd. Helaas is dit de laatste keer dat wij gebruik kunnen maken van hun diensten, we gaan dit missen.
Leendert en Rob M. ontfermden zich over de barbecue. Er werd goed gegeten en het bleef heel gezellig.
Aan het eind van de barbecue was er nog een prijsuitreiking voor de beste heer en dame van het afsluitingstoernooi. Dit waren:
                   Gertruud Groot en Jan Appelman 

Omdat het moeilijk was door te weinig gespeelde partijen een pechprijs en/of een poedelprijs toe te kennen, werden de daarvoor bestemde bossen bloemen verloot.
Klaas Akkerman werd nog in het zonnetje gezet met een fles bubbels voor zijn tomeloze inzet betreffende alle onderhoudswerkzaamheden.

En zo werd het zoetjes aan half acht acht uur en gingen de meesten naar huis. Iedereen had het gezellig gevonden en dat het weer niet meegewerkt had, had niemand gedeerd.

Nog even een woord van dank aan Rob M, Coraline en Gertruud, die ons goed geholpen hebben met het opruimen.

Wij als toernooicommissie kijken terug op een geslaagde dag en danken de aanwezigen voor hun geweldige tennisinzet en gezelligheid.

Met sportieve groet,

Leendert, Paula en Yma