Terugblik: afsluitingstoernooi 15 oktober 2022

Categorie : Nieuws


Hozen, hozen en nog eens hozen deed het de dagen ervoor, zelfs dezelfde ochtend beloofde niet veel goeds. Maar wij hadden geluk: tijdens het toernooi bleef het droog en de temperatuur was heel aangenaam om te tennissen. Er waren 17 aanmeldingen, inclusief 3 introducées. Dat mogen er eigenlijk wel meer zijn maar het is zoals het is en degenen die er waren, hadden er zin in om er een gezellige tennisavond van te maken.

Mooi weer om te tennissen

We begonnen met de mededeling dat het tennisbestuur de deelnemers dit toernooi gratis aanboden wat zeer werd gewaardeerd. Het tientje inschrijfgeld konden we fijn in onze zak houden. Hierbij onze dank aan het tennisbestuur voor dit gebaar.

We begonnen om 19.00 uur met koffie en thee en iets lekkers om vervolgens te gaan tennissen. Halverwege was er een kleine onderbreking om de winnaars van de Interne Competitie bekend te maken. De winnaars mochten een keuze maken uit de prijzen die uitgestald lagen. Degenen die er niet waren, krijgen de cadeaus thuisgebracht.  Wat betreft de prijzen gaat onze grote dank uit naar DE PLUS uit de Rijp die een behoorlijk aandeel van de prijzen heeft gesponsord. Kijk daar houden we van!!!

De uitslagen van de Interne Competities waren als volgt:

Herendubbel Winnaars: Henk van Hemert en Hennie Plezier
Mixed Dubbel Winnaars: Jan Weel en Vera Groot
Dames Dubbel Winnaars: Helaas is er maar één partij gespeeld ( jammer, jammer, jammer)
en die is gewonnen door Femke Konijn en Vera Groot. Daardoor zijn zij ook de winnaars geworden van deze poule.

Na deze onderbreking werd er verder getennist met daarbij een kleine variatie, dat degene die graag een enkelpartij wilde spelen, dat ook deden. Er werd flink gespeeld want er werd door iedereen (die dat wilde en dat was bijna iedereen) vier partijen gespeeld.

Daarna kon er geborreld worden. Er was gezorgd voor muziek en heerlijke hapjes. Hoewel we er niet te veel “tam tam” van maken – want het gaat echt om het lekker bezig zijn en de gezelligheid – kende dit toernooi ook winnaars.

Op volgorde waren de “besten”:           

1 Maarten Butterman                                                       
2 Thijs Butterman
3 Henk de Reus en Gertruud Groot
4 Ivo van Hilvoorde en Femke Konijn

Er was gezorgd voor muziek en heerlijke hapjes

De poedelprijzen waren dit keer weggelegd voor Coraline en Rob, die qua tennis deze avond dan wel het minst gelukkig waren maar qua gezelligheid hoog in de top tien zouden eindigen.

Want gezellig was het. Pas in de kleine uurtjes gingen de laatsten naar huis.

De volgende ochtend gingen wij als toernooicommissie het clubhuis opruimen en we waren er alle vijf over eens dat we terug konden kijken op een zeer geslaagd toernooi!

Tot het volgend tennisjaar!

Coraline, Femke, Ivo, Leendert en Yma